joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: După ce intră în vigoare legea carantinării luăm toate măsurile pentru...

Orban: După ce intră în vigoare legea carantinării luăm toate măsurile pentru a lupta cu epidemia

Imediat ce intră în vigoare legea carantinării şi izolării, Guvernul va lua toate măsurile pentru a lupta eficient împotriva epidemiei de COVID-19, a declarat premierul Ludovic Orban. 

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei”, a afirmat Orban.

Legea carantinării va permite mai multă măsuri de siguranță

Executivul va modifica HG privind starea alertă în concordanţă cu prevederile noii legi şi pregăteşte din punct de vedere administrativ toate structurile implicate.

„Mâine dimineață vom avea şedinţă de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern privitoare la starea de alertă, astfel încât să introducem toate măsurile care sunt permise de lege. De asemenea, pregătim, din punct de vedere administrativ, managerial, toate structurile cu atribuţii, indiferent că este vorba de INSP, Direcţiile de sănătate publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de control, toate le pregătim pentru a dispune, într-un ritm cât mai rapid, măsurile necesare în baza prevederilor legii”, a mai spus premierul. 

Acesta a mai amintit că, în ultima perioadă, autorităţile au intensificat controalele în vederea asigurării respectării normelor de protecţie sanitară.

„Derulăm campanie de comunicare pentru a convinge românii să respecte regulile. Am avut nenumărate discuţii cu reprezentanţii instituţiilor din zona publică şi din zona privată pentru a solicita participarea conducătorilor de companii, de instituţii, indiferent că e vorba de Biserică sau de alte instituţii pentru a promova respectarea regulilor şi pentru a se asigura că se respectă regulile, fie în companii, fie în transportul public, fie în spaţiile comerciale, fie la oficierea slujbelor în biserică, cu orice ocazie în care există interacţiune umană. Acestea sunt mesajele pe care le dăm în mod constant. Dacă suntem responsabili, dacă avem grijă să ne protejăm sănătatea, vom reuşi să ţinem în frâu această epidemie şi această epidemie nu va avea efecte negative asupra vieţii noastre de zi cu zi”, a spus el.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate