marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAgenda ZileiUSR cere publicarea în M.O. al decretului de prelungire al mandatului lui...

USR cere publicarea în M.O. al decretului de prelungire al mandatului lui gen Nicolae Ciucă

Uniunea Salvaţi România cere Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi conducerii Monitorului Oficial (MO) să respecte legea şi să publice de urgenţă actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis, de prelungire cu un an a mandatului şefului Statului Major al Armatei (SMAp), generalul Nicolae Ciucă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, informează Administraţia Prezidenţială. 

„USR condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Facem un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi conducerea Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis”, spune preşedintele USR, Dan Barna.

USR afirmă că „destabilizarea conducerii Armatei României este un atentat la siguranţa statului”, iar responsabilitatea juridică directă pentru acest blocaj grav şi ilegal aparţine conducerii Monitorului Oficial. 

„Dacă situaţia de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntaţi cu rigorile legii”, mai spun reprezentanții USR.  

Faptul că decretul nu s-a publicat reprezintă un atac de o gravitate extremă al PSD asupra comenzii Armatei române. „Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei române, inclusiv prin blocarea actelor semnate de şeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecinţe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înţeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE, iar conducătorul suprem al armatei este Preşedintele României. Armata României face parte din NATO şi este aliniată la doctrina de apărare a coaliţiei. Şeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconştienţă poziţia ţării noastre”, susţine Barna. 

USRiștii cred că ordinul lui Liviu Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz în serviciu, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituţiilor statului în fruntea cărora se află.

De asemenea, iniţiativa civică Fără Penali în funcţii publice este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajaţii Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate