vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăAgenda ZileiDeputat USR: Ministrul Cercetării, Florin Roman, trebuie să demisioneze pentru că...

Deputat USR: Ministrul Cercetării, Florin Roman, trebuie să demisioneze pentru că a mințit cu nerușinare în CV că a scris o carte

Deputatul USR Monica Berescu susţine că ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, trebuie să-şi dea demisia, pe motiv că a minţit ”cu neruşinare” că a publicat o carte, când de fapt era vorba despre un articol publicat într-o revistă. Numai că și așa-zisul ”articol” pe care l-ar fi scris este de negăsit.

”Este o ruşine ce a făcut ministrul Florin Roman. Nu poţi să-ţi începi în acest mod mandatul. Actualul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării trebuie să îşi dea demisia. Este un afront direct pentru întreaga comunitate academică. A minţit cu neruşinare atunci când a declarat că a publicat o carte, când de fapt era vorba despre un articol publicat într-o revistă”, a declarat pentru News.ro, deputatul USR Monica Berescu, nominalizată în luna octombrie pentru portofoliul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în guvernul USR propus de Dacian Cioloş. 

fragmentul din CV-ul lui Florin Roman, în care precizează, mincinos, că a publicat o carte la editura Academiei Române

Monica Berescu afirmă că în timpul audierilor din comisia parlamentară, ministrul liberal Florin Roman a declarat că îşi doreşte reforma domeniului cercetării, dar că ”despre ce reformă poate fi vorba când dumnealui nu poate face diferenţa între o carte publicată şi un articol într-o revistă?” 

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a anunţat vineri, printr-un mesaj pe Facebook, că volumul de carte despre care afirma că l-a scris şi publicat, fapt menţionat şi în CV-ul său, este în realitate un articol apărut într-o revistă, în urma unor ”discuţii zilnice” pe care le-a purtat cu un profesor universitar. 

”În urma unor articole apărute īn presă, doresc să fac următoarele precizări: Se creează o confuzie între publicarea unei cărţii şi o lucrare de cercetare ştiinţifică, care poate fi publicată în literatura de specialitate. De asemenea, se creează o confuzie între o lucrare de cercetare, din 2006, şi o carte publicată in 2009, cu teme asemănătoare. Lucrarea menţionată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri şi discuţii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferenţiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru. Admit faptul că nu am regăsit după 15 ani revista unde a fost publicată lucrarea respectivă, motiv pentru care am adresat rugămintea domnului profesor Paraschiv să mă ajute în a căuta, īn arhiva personală a domniei sale, lucrarea invocată”, a scris ministrul Florin Roman pe Facebook. 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate