sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăDeputata Laura Vicol, fina infractorului Daniel Dragomir și fosta avocată a Alinei...

Deputata Laura Vicol, fina infractorului Daniel Dragomir și fosta avocată a Alinei Bica, a fost votată șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Deputata Laura Vicol, avocata unor infractori celebri, a fost aleasă joi președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Ea a primit 16 voturi pentru și 1 împotrivă, fiind votată de parlamentarii noii alianțe roșii, votul împotrivă fiind de la USR.

Fostul președinte al Comisiei, deputatul USR Mihai Badea, susține însă că schimbarea președintelui Comisiei încalcă regulamentul Camerei Deputaților.

”Conform regulamentului Camerei Deputaților, modificările de componență ale biroului Comisiei se pot realiza la începutul fiecărei sesiuni parlamentare. S-a acționat contrar regulamentului, în stilul caracteristic al PNL și PSD”, a declarat fostul președinte al Comisiei, deputatul USR Mihai Badea. Acesta spune că nu a fost prezent la vot pentru a nu gira o încălcare de regulament, relatează G4Media.

Laura Vicol a fost cununată de infractorul Daniel Dragomir, în 2017, și a fost avocata infractoarei Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, cei doi penali refugiindu-se în Italia, pentru a scăpa de pușcăria autohtonă, după ce au fost condamnați definitiv în țară la mai mulți ani de închisoare.

Actuala șefă a Comisie Juridice din Cameră a fost avocata mai multor controversați ai nației, primtre ei fiind unul dintre liderii Clanului Sportivilor, interlopul Marius Alecu, dar și Nuţu şi Sile Cămătaru, pe numele lor reale, Ion şi Vasile Balint.

”În ce privește așa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenția că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligația să apăr orice client”, a declarat Laura Vicol pentru G4media.ro.

„ Am auzit că singurul lucru major care i se impută e că a avut niște clienți – toți avem dreptul de a fi apărați. Experiența sa de avocat o recomandă să fie membru în Comisia Juridică, nu văd un lucru rău. Să judec un om în funcție de clienții săi, nu mi se pare corect”, a spus și Marcel Ciolacu, liderul PSD, într-o conferință de presă din decembrie 2020.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate