marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiDeputații au decis ca pieţele agroalimentare în spaţii închise să rămână deschise

Deputații au decis ca pieţele agroalimentare în spaţii închise să rămână deschise

Pieţele agroalimentare în spaţii închise, pe durata stării de alertă, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară, după ce Camera Deputaților a adoptat un amendament în acest sens. 

Amendamentul, iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir, a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 abţineri.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, prevede textul adoptat.

Pieţele agroalimentare în spaţii închise se redeschid

Potrivit deputatului PSD Daniel Suciu a spus că, prin amendamentul referitor la pieţe, PSD corectează măsura luată de guvernul PNL de a le închide.

„Guvernul PNL vine şi spune că închide pieţele, iar parlamentarii PNL astăzi au votat în comisie împotriva acestei decizii. Cred că este cel mai bun lucru pe care puteaţi să-l faceţi, pentru că o asemenea măsură este aberantă, o prostie şi pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi prevenţie”, a spus Suciu.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a afirmat că PSD nu este interesat de sănătatea românilor, ci de a aduna mai multe voturi.

„Pieţele sunt închise unde sunt primari PSD. Foarte mulţi primari ai PSD, la comandă politică, au ţinut pieţele închise, deşi deasupra aveau doar un acoperiş. PSD politizează orice. PSD nou este PSD vechi, acela căruia nu i-a păsat niciodată de români, mimează o anumită grijă faţă de românii de rând. Este un joc politic de campanie ieftin, pesediştii speră să obţină voturi ieftin. Ce faceţi este bătaie de joc la adresa producătorului român. Pe cei de la PSD nu-i interesează sănătatea dumneavoastră, ci voturi”, a afirmat Roman.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate