miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiToți deputații minorităților susțin învestirea guvernului Orban

Toți deputații minorităților susțin învestirea guvernului Orban

Toți deputații minorităților susțin învestirea guvernului Orban, a anunțat liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

„Am avut a doua discuţie cu domnul preşedinte Ludovic Orban, care a fost în aceiaşi termeni ca şi prima discuţie. Aşa cum v-am spus, grupul nostru parlamentar, spre deosebire de ce v-am obişnuit până acum, va susţine în integralitatea sa învestitura acestui guvern şi, aşa cum i-am spus domnului Orban, după învestitură o să discutăm punctual pe proiectele de lege care ne afectează şi pe noi sau ne interesează foarte mult şi pe noi sau sunt de interes interes general şi avem un punct de vedere diferit. Sper să fie învestit guvernul luni”, a spus Pambuccian după întâlnirea cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

Potrivit lui Pambuccian, toţi parlamentarii grupului vor fi prezenţi la votul de învestitură. Acesta îşi doreşte ca noul guvern să asigure un an stabil înainte de alegerile locale şi alegerile parlamentare. 

„Nu am avut condiţii specifice pentru chestiunea aceasta. I-am făcut doar o sugestie legată de structura guvernului, dar aici o să lăsăm la latitudinea domnului preşedinte Orban să decidă. Este o propunere raţională, ca secretarul general să aibă rang de ministru. Nu vorbim de un minister în plus, Secretariatul General al Guvernului există oricum, secretarul general al Guvernului oricum participă la şedinţele de guvern. E bine să aibă rang de ministru, fiindcă în felul acesta plaja din care poate să aleagă domnul preşedinte este una mai largă, adică poate să fie şi din rândul membrilor Parlamentului”, a mai spus Pambuccian.

Cu toate că a venit cu această propunere, deputatul reprezentant al minorităților naţionale spune că nu își dorește funcţia de secretar general al Guvernului.

Pe de altă parte, liderul liberalilor, Ludovic Orban, va analiza propunerea venită de la liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale privind secretarul general al Guvernului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate