marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiÎnvestirea Guvernului Ludovic Orban, susținută de Alianța USR-PLUS

Învestirea Guvernului Ludovic Orban, susținută de Alianța USR-PLUS

Învestirea Guvernului Ludovic Orban va fi susținută de Alianţa USR-PLUS, iar dacă vor exista eventuale nemulţumiri la adresa unuia sau altuia dintre miniştrii propuşi, vor fi discutate tranşant în comisii, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

„Alianţa USR-PLUS, în spaţiul comunicaţional şi în Parlament, am fost mereu consecvenţi cu poziţiile politice pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic şi probabil luni va fi şi semnat formal cu premierul desemnat, prin care vom susţine învestitura acestui Guvern, pentru că este important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, e important ca alegerile prezidenţiale să fie organizate de o guvernare legitimă, care nu a fost alungată de Parlament printr-o moţiune de cenzură şi, din această perspectivă, sper ca mâine Birourile permanente reunite ale celor două Camere să decidă ca votul pe noul guvern să aibă loc în această săptămână, marţi sau miercuri, şi nu cum aflăm pe diverse canale, că ar urma să fie împins în săptămâna de dinainte de alegeri pentru ca, eventual, printr-un joc de cvorum, să rămânem cu Guvernul Dăncilă în continuare, şi ca organizator al alegerilor”, a declarat Barna.

Potrivit lui, parlamentarii Alianţei USR-PLUS vor vota în plen, pentru Cabinetul Orban, iar dacă există nemulţumiri legate de unul sau altul dintre membrii propuşi, le vor exprima în comisii.

„Există diverse nemulţumiri legate de una sau alta dintre nominalizări, însă, dacă ne uităm la toate voturile pe care USR şi le-a asumat în Parlamentul României, am fost mereu consecvenţi şi ne-am respectat cuvântul dat, fiind singurul partid care a avut consecvenţă nu doar declarată, ci şi exprimată în actul de manifestare parlamentară. Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat, îl vom semna probabil în cursul zilei de mâine, vom susţine învestitura acestui Guvern, dacă sunt obiecţiuni, le vom discuta tranşant în cadrul audierilor din comisii. La votul în plen USR îşi va păstra consecvenţa pe poziţii şi pe mesaj, însă e foarte important ca premierul desemnat să asigure şi să construiască majoritatea necesară”, a spus liderul USR.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate