sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiDeputatul PSD Andreea Cosma, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Deputatul PSD Andreea Cosma, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Deputatul PSD Andreea Cosma a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de închisoare cu executare.

Pedeapsa este pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii Ciuperceasca, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pentru cei care nu știu, Andreea Cosma este fiica fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma. 

Florin Anghel, fost deputat PDL şi fost preşedinte al CJ Prahova, şi Dănuţ Cornea, la data faptei preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, au primit, în același dosar câte 4 ani închisoare cu executare. 

Instanţa a admis, pe latură civilă, acţiunea formulată de SC Plopeni Industrial Parc SA şi îi obligă pe cei trei inculpaţi la plata sumei de 10.674.784 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul activului Ciuperceasca. 

Judecătorii au reţinut contribuţia egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina inculpaţilor Dănuţ Cornea şi Florin Anghel în cote de câte 40% şi în cotă de 20% pentru Andreea Cosma. În plus, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile inculpaţilor. 

Deputatul PSD Andreea Cosma, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare 

Hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi, unul dintre judecători având opinie separată, în sensul achitării Andreei Cosma şi a lui Florin Anghel, iar Dănuţ Cornea să primească o condamnare cu suspendare. În decembrie 2015, DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, la data faptei notar public, pentru complicitate la abuz în serviciu. 

Au fost trimişi în judecată fostul deputat PDL Florin Anghel, la date faptei preşedinte al CJ Prahova, acuzat de instigare la abuz în serviciu, precum şi consilierul judeţean Dănuţ Cornea, la data faptei preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, împuternicit cu atribuţii de director general, acuzat de abuz în serviciu. 

Potrivit DNA, prejudiciul total produs în dauna SC Plopeni Industrial Parc SA este de 18.694.990 lei, sumă în care este inclus prejudiciul cauzat prin vânzarea activului Ciuperceasca.

Sursa foto: Pagina de Facebook – Andreea Cosma

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate