joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader s-a ales cu plangere penala pentru abuz in serviciu

Tudorel Toader s-a ales cu plangere penala pentru abuz in serviciu

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a depus o plangere penala pe numele ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pe care il acuza de abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala.

Plangerea a fost depusa miercuri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar faptele de care este acuzat ministrul se pedepsesc cu pana la 7 ani de inchisoare, se arata intr-un comunicat de presa al FSANP.

In data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat. (…)

Evident, Tudorel Toader cunostea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de acest incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre”, se arata, printre altele, in comunicatul citat.

FSANP cere inca o data demiterea lui Tudorel Toader “pentru incompetenta si pentru incercarile repetate de a dezinforma opinia publica”.

In comunicat se reaminteste ca Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate