vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDezinformare rasistă: Germanii susțin că o echipă de fotbal compusă doar din...

Dezinformare rasistă: Germanii susțin că o echipă de fotbal compusă doar din jucători de culoare le-ar fi agresat rasist un jucător de culoare

O știre aberantă a fost lansată de stafful echipei olimpice de fotbal a Germaniei și preluată, sâmbătă, pe nemestecate, de mai multe siteuri și agenții de presă aparent serioase, printre care și DPA: în timpul unei partide amicale de fotbal, un membru de culoare al echipei olimpice de fotbal a Germaniei, Jordan Torunarigha, ar fi fost ținta insultelor rasiste proferate de un adversar din echipa Hondurasului, motiv pentru care nemții au părăsit terenul de joc cu cinci minute înaintea încheierii partidei.

”Partida s-a încheiat cu 5 minute mai devreme cu scorul de 1-1. Jucătorii germani au părăsit terenul după ce Jordan Torunarigha a fost victima unui abuz rasist” – au scris pe Twitter reprezentanții echipei Germaniei.

Numai că știrea este, practic, absurdă, dacă observăm că toți membrii echipei olimpice de fotbal a Hondurasului sunt de culoare (de la galben – la negru), nefiind nicun arian printre ei!

Cum să acuzi de rasism, tu fiind de culoare, pe un altul ca tine, de aceeași culoare, sau poate chiar și cu o nuanță mai închisă decât a ta?!

Cum i-o fi spus adversarul latino negru, sau maro, neamțului Torunarigha: Mi negro? Negrito? Indio? Chelito? Nemțito? Germanito?…sau Paranoito?

Iată echipa olimpică de fotbal a Hondurasului, acuzată de rasism:

Jucătorul german de culoare, Jordan Torunarigha, nu este ”abuzat” în mod rasist pentru prima oară, el victimizându-se și în trecut pentru asemenea presupuse abuzuri.

”Abuzatul” Jordan Torunarigha, care caută rasismul cu lumânarea

Iată știrea anunțată pe Twitter de conducerea echipei de fotbal a Germaniei:

Federația de fotbal din Honduras a declarat pe pagina ei de Twitter  că jocul s-a încheiat în minutul 87, prin abandon, din cauza faptului că un jucător german a pretins o presupusă jignire rasistă din partea unui membru al echipei din Honduras.

Referitor la acest subiect, Federația de fotbal din Honduras afirmă că a fost vorba doar de o neînțelegere pe teren.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate