sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiDIICOT: Percheziții de amploare la membrii clanului Cămătaru, acuzați de șantaj

DIICOT: Percheziții de amploare la membrii clanului Cămătaru, acuzați de șantaj

Procurorii DIICOT anunță că, miercuri dimineață, au fost efectuate 17 percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov și Prahova, la persoane acuzate de recuperarea prin șantaj, amenințări, violențe și abuz în serviciu, de la diverși agenți economici, a unei sume totale de aproximativ 500.000 de euro. Potrivit Libertatea, printre cei vizați ar fi și membrii clanului Cămătaru.

”La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei au pus in aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi 16 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu”, anunţă DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, de la finele anului 2020 și până în prezent a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe.

Cercetările sunt continuate de către procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul Poliției Capitalei.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate