miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDin 15 martie, populația generală se poate programa la vaccinare

Din 15 martie, populația generală se poate programa la vaccinare

Persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populația generală) se pot programa la vaccinare pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus.

Inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă, la Digi 24.

Gheorghiţă a mai amintit, în intervenţia sa, că din 15 martie vor fi active liste de aşteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de înscriere.

Fiecare persoană înscrisă pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa şi poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. Totodată, el a spus că activarea acestei liste de aşteptare pe platforma online a depins de operaţionalizarea celor 750 de centre din ţară prevăzute în campania de vaccinare.

Populația generală, programată la vaccinare

În contextul primirii de noi doze de vaccin în România, coordonatorul a adăugat că de azi vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

„Vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Gheorghiţă.

Pe de altă partea, un număr de 145.981 de persoane s-au programat, de sămbătă până duminică, la ora 13,00, pentru vaccinare anti-COVID în noile cabinete care se vor deschide de luni şi în care imunizarea se face cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit CNCAV, mai sunt locuri disponibile pentru programare la vaccinare în judeţele Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Teleorman şi Vrancea.

Un număr de 130 de cabinete noi vor deveni operaţionale de luni pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate