marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiDirectorul SRI, Eduard Hellvig, vizită partenerială în SUA, unde s-a întâlnit cu...

Directorul SRI, Eduard Hellvig, vizită partenerială în SUA, unde s-a întâlnit cu directorii CIA, FBI și US Intelligence Community

Zilele acestea, directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, însoțit de o delegație din conducerea instituției, a realizat o vizită partenerială la Bruxelles și în Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat al SRI.

În cadrul acestor întâlniri a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua și de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informații.

„Pe parcursul întâlnirilor, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informațiilor – Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discuții cu Robin Dunnigan, Adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice”, se arată în comunicat.

Pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională și globală, cu accent pe importanța schimbului de informații si al cooperării în domeniul intelligence.

„Discuțiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situației de securitate din regiune și a capacităților comune prin care se poate crește nivelul rezilienței în fața amenințărilor constante la adresa securității naționale a ambelor state.

De ambele părți a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua și de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informații, precum și parteneriatul solid care leagă instituțiile și statele noastre”, se afirmă în comunicatul SRI.

„Vizita directorului SRI se inscrie in cadrul Parteneriatului strategic Romania-SUA pe componenta de intelligence. Dialogurile au vizat in principal amplificarea masurilor specifice de securitate pentru Romania si Flancul de Est al NATO.

Discutiile au prilejuit in egala masura o analiza a situatiei de securitate din regiune si a capacitatilor noastre comune cu scopul de a creste evident nivelul rezilientei in fata amenintarilor constante la adresa securitatii nationale a ambelor state”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate