joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiComisia Juridică a Camerei Deputaților, condusă de Laura Vicol-Ciorbă, a încuviințat percheziția...

Comisia Juridică a Camerei Deputaților, condusă de Laura Vicol-Ciorbă, a încuviințat percheziția deputatului Miuțescu

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat, joi,  în unanimitate, cererea DNA de încuviințare a percheziției informatice în cazul deputatului PNL Adrian Miuțescu. Inclusiv Laura Vicol-Ciorbă, șefa comisiei, a votat pentru cererea procurorilor Anticorupție.

La şedinţa Comisiei juridice pentru încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Miutescu au lipsit reprezentanţii AUR şi UDMR, dar a fost cvorum, fiind prezenţi 21 de deputaţi din 27.

Miuțescu, deputat și preşedintele PNL Argeş, este urmărit penal de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Mai precis, el este acuzat de procurori că a intervenit pe lângă mai mulți decidenți, printre care și ministrul Educației Sorin Câmpeanu, pentru a-și promova în funcții diverși apropiați.

Alături de Miuțescu sunt urmăriți penal și Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Procurorul şef al DNA a iniţiat, pe 24 noiembrie, procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a percheziţiei informatice  în dosarul penal privind pe Miuţescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate