joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiDizolvarea celor 22 de companii municipale, cerută în instanță

Dizolvarea celor 22 de companii municipale, cerută în instanță

Candidaţii PNL înscrişi în cursa internă pentru Primăria Generală a Capitalei vor demara o acţiune în instanţă prin care solicită dizolvarea celor 22 de companii municipale.

Liberalii susțin că bucureştenii au fost prejudiciaţi cu 600 milioane de euro prin aceste firme. 

„Săptămâna trecută Curtea de Apel Bucureşti a dispus anularea hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care au fost înfiinţate cele 22 de companii ale doamnei Firea. Simpla anulare a hotărârilor date de Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu are ca efect dizolvarea societăţilor înfiinţate, nu are ca efect aducerea banilor care în mod greşit au fost transferaţi de la bugetul Municipiului Bucureşti către cele 22 de companii, circa 600 de milioane de euro”, a declarat preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti, Cristian Băcanu.

Potrivit acestuia, soluţia este să formuleze o cerere de chemare în judecată pe care o vom depune la Tribunalul Municipiului Bucureşti prin care să solicite anularea societăţilor, anularea actelor constitutive şi dizolvarea acestor societăţi.

Prin hotărârea pe care Tribunalul o va pronunţa vor fi numiţi şi lichidatori care vor avea ca scop lichidarea patrimoniului acestor societăţi. 

„Îi voi sprijini pe candidaţii PNL la Primăria Municipiului Bucureşti, tocmai după ce doamna Firea Gabriela într-un mod lipsit de responsabilitate a anunţat că nu va da curs hotărârii Curţii de Apel, de săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, ca avocat, doamna Firea are obligaţia să facă aceste demersuri singură, să ceară dizolvarea acestor companii”, a spus avocatul Cristian Băcanu.

Dizolvarea celor 22 de companii municipale

Bucureştenii au fost prejudiciaţi cu 600 milioane de euro care au fost transferaţi către aceste companii municipale, cred aceștia. „Noi, cetăţenii din Municipiul Bucureşti,am fost grav prejudiciaţi, 600 milioane de euro care au fost transferaţi către aceste companii, în municipiu nu se vede absolut nimic. Nu vedem niciun rezultat al acestei ‘investiţii’ a doamnei Firea şi în acest context cred că aceste societăţi ar trebui dizolvate cât mai repede”, a mai precizat Băcanu. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, a anunţat Uniunea Salvaţi România. 

„Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor Municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei”, a precizat USR. 

Gabriela Firea anunţa că Primăria Municipiului Bucureşti va uzita toate căile de atac pentru a demonstra legalitatea înfiinţării societăţilor municipale şi i-a asigurat pe cei peste 3.000 de angajaţi ai acestor companii că nu îşi vor pierde locul de muncă în prag de sărbători. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate