luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiUSR cere demisia Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei

USR cere demisia Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei

USR cere demisia Gabrielei Firea din funcția de primar general al Capitalei. În schimb, Roxana Wring, a propus înfiinţarea unei celule de criză non-politică pentru a gestiona situaţia creată, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale. 

„Decizia de ieri a instanţei arată că impostura şi ilegalitatea nu pot continua la nesfârşit în Primăria Municipiului Bucureşti. În acest moment avem o decizie foarte clară a instanţei, care spune de fapt că Gabriela Firea a aruncat Bucureştiul într-o aventură iresponsabilă, prin care au fost tocaţi o jumătate de miliard de euro. În acest moment considerăm că Gabriela Firea trebuie să îşi dea demisia şi cerem expres acest lucru. Gabriela Firea a sacrificat interesul Bucureştiului, interesul Capitalei României pentru nişte mize personale. Nu este un element de bucurie, este în realitate o victorie amară”, a declarat Dan Barna, președintele USR. 

Totodată, președintele USR București, Roxana Wring, spune că Gabriela Firea este singurul vinovat pentru „acest dezastru în care se află în acest moment Bucureştiul”.  

„Din bugetul Capitalei s-au cheltuit peste 550 de milioane de euro, bani care s-au scurs prin aceste găuri negre, într-un mod netransparent. În acest moment considerăm că doamna Gabriela Firea nu mai are căderea morală să fie reprezentantul bucureştenilor. Orice zi în plus cu doamna Gabriela Firea la conducerea Primăriei reprezintă un pericol pentru bucureşteni şi serviciile publice pe care PMB trebuie să le ofere”, a spus Roxana Wring. 

USR cere demisia Gabriele Firea și vrea celulă de criză

„Rolul acestei celule de criză este să identifice modalităţile prin care banii transferaţi la companii să fie recuperaţi la bugetul Primăriei. Experimentul eşuat al Gabrielei Firea a pus Primăria într-o situaţie foarte grea. Pe lângă celelalte probleme nerezolvate, acest experiment a creat nişte probleme care vor trebui gestionate pe termen lung. Avem deja angajaţi, au fost încheiate contracte cu terţi, au fost închiriate sedii, au fost cumpărate autoturisme, mobilier şi aşa mai departe. Toate aceste probleme vor trebui să îşi găsească de urgenţă soluţii”, a spus ea. 

Se pare că rolul acestui plan este să se limiteze costurile pe care incompetenţa Gabrielei Firea le produce bucureştenilor, astfel încât trebuie să convivă rapid asupra tuturor paşilor necesari pentru desfiinţarea companiilor şi recuperarea banilor. Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, a anunţat Uniunea Salvaţi România prin intermediul unui comunicat.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate