joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiDNA: Percheziții la clica lui Ion Rădoi, ”nașul” Metrorex

DNA: Percheziții la clica lui Ion Rădoi, ”nașul” Metrorex

Procurorii DNA au descins, miercuri, în 16 locații din București, Ilfov și Prahova, inclusiv la sediul Sindicatului Liber Metrou și la locuința liderului sindical Ion Rădoi, într-un dosar de corupție ce vizează fapte comise de sindicatul mafiot al pesedistului Ion Rădoi în perioada 2018-2021.

De asemenea, se fac percheziții și la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, precum și la Primăria Sectorului 5 condusă de Cristian Popescu Piedone, acestea fiind primăriile care au refuzat să evacueze tarabele și chioșcurile amplasate ilegal de sindicaliștii Metrorex pe spațiul pubic.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.
În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice” – informează DNA, printr-un comunicat de presă.

Cercetările au fost declanșate după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a decis evacuarea spațiilor comerciale controlate de ”nașul” Metrorex, Ion Rădoi, ale căror contracte de închiriere expiraseră în urmă cu trei ani, dar pe care chiriașii au refuzat să le elibereze în ciuda tuturor eforturilor depuse de autorități pentru evacuarea lor.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate