Foștii șefi de la Permise și Înmatriculări Teleorman, Stelian Lupu, Cristian Velcea și Daniel Cristian Eib, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi luat şpagă ca să elibereze permise de conducere şi certificate de înmatriculare. De asemenea, un intermediar şi 13 şoferi cu permisul luat pe şpagă au fost trimişi în judecată.
Potrivit DNA, mita pentru obținerea unui permis la Teleorman era de de câteva sute de lei, iar pentru înmatriculări se dădeau diferite bunuri precum băuturi, parfumuri sau piese auto.
Potrivit comunicatului DNA, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui
- Stelian Lupu, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Teleorman, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a patru infracţiuni de luare de mită,
- Daniel Cristian Eib, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul SPCRPCIV Teleorman, pentru patru infracţiuni de luare de mită,
- Cristian Velcea, ofiţer de poliţie, la data faptei şef al Compartimentului Permise de Conducere şi Examinări din cadrul Serviciului, pentru luare de mită, dar şi a unei alte persoane, u
- n intermediar, pentru dare de mită (cinci fapte), trafic de influenţă (şase fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În acelaşi dosar au fost deferite justiţiei, în stare de libertate, alte 13 persoane, fiind acuzate de dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, comise în forma autoratului şi/sau a complicităţii.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2020 – august 2021, cei trei ofițeri de poliție, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, printre care au fost promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere și înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Procurorii au mai descoperit ”fabrici de permise” auto la Suceava, anul trecut, și la Pitești, în urmă cu câțiva ani.