marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarele de mare corupție, rămân la completurile de 5 din 2018

Dosarele de mare corupție, rămân la completurile de 5 din 2018

Dosarele de mare corupție intrate la sfârşitul anului trecut pe rolul completurilor de cinci judecători în care nu au fost administrate probe rămân la completurile trase la sorţi în decembrie 2018, au decis Secţiile Unite alte Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Această decizie este valabilă pentru dosare notorii precum cele în care sunt vizați Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Dan Şova, Viorel Hrebenciuc, George Scutaru. Tot aici vorbim și de contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea și Alina Bica. 

Hotărârea a fost luată ieri la Secțiile Unite ale ÎCCJ, unde au participat toţi judecătorii de la Instanţa supremă. 

Secţiile Unite au luat în dezbatere sesizările Secţiei penale şi a completurilor de 5 judecători privind jurisprudenţa de urmat în repartizarea dosarelor. 

„Respinge, ca inadmisibile, sesizările formulate de Completul de 5 judecători în materie penală şi Secţia penală privind schimbarea jurisprudenţei existente la nivelul Completurilor de 5 judecători în materie penală, sub aspectul interpretării şi aplicării principiului continuităţii completului de judecată, subsumat regulii anualităţii ce guvernează activitatea acestor formaţiuni de judecată. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 31 ianuarie 2019. Cu opinie separată, în sensul respingerii excepţiei de inadmisibilitate şi soluţionării pe fond a sesizărilor formulate”, se arată în hotărârea Secţiilor Unite. 

Jurisprudenţa prevedea, inițial, că dosarele ar fi trebuit să fie repartizate la completurile din 2019, însă CSM a stabilit că dosarele în care nu au fost administrate probe trebuie să rămână la completurile trase la sorţi în decembrie 2018. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate