sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiDosarele marilor condamnați, amânate pentru 14 ianuarie 2019

Dosarele marilor condamnați, amânate pentru 14 ianuarie 2019

Dosarele marilor condamnați precum Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu sunt printre cele 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de 5 judecători care au fost amânate, pentru 14 ianuarie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Instanţa supremă a anunţat, săptămâna trecută, că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea. Cei mai mulţi magistraţi de la ÎCCJ s-au exprimat atunci în sensul ca la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie completurile de cinci judecători să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019. 

Azi, judecătorii din completul de 5 penal au declarat că vor acorda un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor completuri. 

Decizia a fost luată de un complet format din judecătorii Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. 

Dosarele marilor condamnați amânate pentru 14 ianuarie:

  • Dosarul DGASPC – Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. 
  • Dosarul Rovinari – Turceni – fostul premier Victor Ponta a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. 
  • Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri – fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar fostul ministru Tudor Chiuariu a fost achitat. 
  • Dosarul în care fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. 
  • Dosarul în care fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost achitat în primă instanţă pentru trafic de influenţă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate