marți, iunie 28, 2022
AcasăAgenda Zilei12 martori, reaudiați în dosarul de mită al lui Sebastian Ghiță

12 martori, reaudiați în dosarul de mită al lui Sebastian Ghiță

12 martori vor fi reaudiați în dosarul de mită al lui Sebastian Ghiță, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre martori se află fostul deputat Vlad Cosma.

Este vorba despre un dosar în care Ghiţă a fost achitat în primă instanţă pentru acuzaţia că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. 

La primul termen judecătorii au admis solicitarea DNA privind readministrarea tuturor probelor. Așa că, magistraţii au stabilit reaudierea a 12 martori, pe parcursul a trei luni, în datele de 4 martie, 1 aprilie şi 13 mai.  

 Sebastian Ghiţă a anunţat, prin avocatul său, că se află în prezent în Serbia, nu doreşte să mai fie audiat în acest dosar. Fostul deputat a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în septembrie 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Instanţa a dispus atunci, în același dosar, şi achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. 

DNA notează că în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, susţine DNA. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate