sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda ZileiDoza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se poate face...

Doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se poate face la cerere, fără programare

Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se face la cerere în centrele existente, dar şi la medicii de familie, nefiind nevoie de programare.

„Începând de luni o să putem face şi în România doza a patra de vaccin. De fapt, este a doua doză de booster. (…) Se va putea face atât în centrele de vaccinare existente, cât şi la medicii de familie. Însă un element care este extrem de important – vaccinarea se face la cerere, numai pentru cei care îşi doresc. Nu este o cerere care trebuie făcută. Se prezintă pur şi simplu într-un centru de vaccinare cei care doresc. Am primit solicitări de la oamenii care îşi doreau să facă doza a patra de vaccin”, a afirmat Baciu.

El a spus că nu este nevoie de programare pentru cea de-a patra doză, iar persoanele interesate se pot imuniza la orice medic de familie care are vaccinul.

„Vorbim de persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze şi trebuie să aibă minim patru luni de la efectuarea dozei a treia. Dozele trebuie să fie cu vaccin ARN mesager. Vaccinarea se poate face doar cu vaccin de la Pfizer, pentru că acestea sunt recomandările clare pe care le avem de la INSP. (…) Se pot prezenta la orice medic de familie, sună înainte la orice medic de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul de familie propriu, poate fi orice medic de familie care are vaccin şi poate să facă injecţia. Şi în centrele existente care se găsesc pe site-ul de vaccinare… Nu este nevoie de programare”, a precizat secretarul de stat Andrei Baciu

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate