marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiDupă coborârea de pe piramidă, Iohannis a ”comemorat” sâmbătă, printr-o partidă de...

După coborârea de pe piramidă, Iohannis a ”comemorat” sâmbătă, printr-o partidă de golf, 6 ani de la tragedia Colectiv

Președintele Klaus Iohannis a decis să ”comemoreze”, sâmbătă, printr-o partidă de golf, împlinirea a 6 ani de la incendiul de la Colectiv, tragedie în care și-au pierdut viața 64 de tineri. A fost pentru prima dată când președintele a refuzat să mai depună personal o coroană de flori la locul incendiului, preferând să-și trimită un consilier pentru a îndeplini, formal, obligațiile oficiale. Asta în condițiile în care, deși au trecut 6 ani de la incendiul de la Colectiv, justiția statului eșuat al lui Iohannis n-a fost capabilă să-i pedepsească pe vinovați.

Potrivit G4Media, președintele Klaus Iohannis a jucat, sâmbătă, o partidă de golf în localitatea Pianu de Jos, din județul Alba, unde s-a deplasat împreună cu soția sa.

Werner Keul, patronul clubului de golf ”Paul Tomiță” din Pianu de Jos și om de faceri din Sibiu, este un apropiat al președintelui, acesta fiind poate și motivul pentru care, recent, președintele Iohannis a devenit un lobbist pentru sportul practicat pe domeniul amicului său.

La jumătatea lunii septembrie, tot într-o sâmbătă, Iohannis a adus elogii amicului său dar și golfului care, spunea președintele cu cinism, nu este deloc un sport exclusivist.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii. (…)Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf «Paul Tomiță» pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!” – declara oficial Iohannis cu ocazia unei vizite oficioase pe moșia prietenului Werner.

În timp ce România se află în cea mai gravă criză sanitară din acest secol, în plină pandemie de coronavirus, cu câteva sute de morți pe zi, și lăsată, prin manevrele aceluiași președinte, fără guvern legitim, Iohannis bântuie prin lume, la braț cu nevasta, sfidându-i pe români de la înălțimea celei mai înalte funcții din stat.

Pe 1 și 2 noiembrie, Întâiul Turist al țării participă la Summitul liderilor mondiali (World Leaders’ Summit) care va avea loc în cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow, în Scoția.

Nu este exclus ca la sfârșitul vizitei, perechea prezidențială să iasă la o ședință foto cu Nessie, pe lacul Loch Ness.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate