marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiCiolacu: PSD nu votează guvernul generalului

Ciolacu: PSD nu votează guvernul generalului

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că PSD nu votează guvernul Ciucă după ce acesta a venit cu „un program de guvernare care taie, în continuare, fără milă, din veniturile românilor” – anunţă într-o postare pe Facebook liderul partidului, Marcel Ciolacu. El a acuzat faptul că niciuna dintre cele 10 propuneri PSD nu a fost inclusă în programul de guvernare. În schimb, sunt introduse noi taxe pentru românii din diaspora, iar pensiile nu sunt majorate.

”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, anunţă duminică Ciolacu.

El îşi prezintă şi argumentele:

  • ”Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-a transmis premierului desemnat.
  • Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Florin Cîţu după ce s-a întâlnit cu sindicatele şi patronatele.
  • Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care ministrul Fianţelor Dan Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
  • Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% ”pe care-l anunţa cu mândrie Turcan”.
  • În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”,

susţine Marcel Ciolacu, anunţând că luni va propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se că ”viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament lista miniştrilor şi programul de guvernare. El a convocat duminică o ședință, începând cu ora 12.00, pentru a discuta programul de guvernare depus la Parlament.

Candidații propuși pentru posturile de miniștri ar urma să participe la discuții, înainte de a merge la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

Marţi sunt programate audierile miniştrilor în comisiile parlamentare de specialitate, iar miercuri, votul în plen.

Matematic, Guvernul Ciucă nu are cele 234 de voturi necesare pentru a fi învestit.

Şi USR a anunţat că nu va vota Cabinetul Ciucă.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate