marți, mai 24, 2022
AcasăAgenda ZileiEliminarea pensiilor speciale a fost aprobată... dar doar pentru unii

Eliminarea pensiilor speciale a fost aprobată… dar doar pentru unii

Eliminarea pensiilor speciale a fost aprobată în Camera Deputaților… dar doar pentru unii pentru că militarii și polițiștii au rămas cu ele. Astfel că, s-au înregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 de abţineri. 

Deputaţii au respins amendamentele introduse în Comisia pentru muncă, la propunerea deputatului PSD Adrian Solomon, cele referitoare la abrogarea rentelor viagere ale artiştilor şi sportivilor.

Astfel, au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.

Astfel, preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon (PSD), a propus eliminarea amendamentului său care abroga indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România. Au fost înregistrate 259 voturi împotriva amendamentului şi două pentru.

De asemenea, deputaţii au respins şi amendamentul lui Adrian Solomon referitor la abrogarea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. S-au înregistrat 259 voturi contra, două pentru şi două abţineri. 

Eliminarea pensiilor speciale, văzută de Orban 

Aproape toate pensiile speciale au fost introduse prin legi de către majorităţile PSD, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. Potrivit lui, deputatul social-democrat Florin Iordache a avut patru astfel de iniţiative.

„Cred că aproape toate pensiile speciale, dacă nu toate pensiile speciale, au fost introduse prin legi de majorităţile PSD. Printre iniţiatori sunt unii care se disting, sunt campioni în iniţiative de introducere de pensii speciale, cum e domnul deputat Florin Iordache, care a semnat patru propuneri legislative privitoare la pensii calculate altfel decât pe principiul contributivităţii. Toate pensiile nesimţite vor fi tăiate. Toate deciziile nedrepte de pensionare – care au dus la nişte pensii uriaşe care nu au nicio legătură cu veniturile şi contribuţiile beneficiarilor acestor pensii – cu siguranţă fac obiectul analizei Guvernului şi a unei soluţii care să pună punct plăţii acestor pensii nesimţite”, a spus prim-ministrul.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate