marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiPrima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, listată la BVB

Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, listată la BVB

Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România lansată de Alpha Bank va fi listată pe 26 iunie 2019 la Bursa de Valori din Bucureşti. 

Alpha Bank România a anunţat pe 14 mai că a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, o premieră pentru sectorul bancar din România. 

Obligaţiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate şi au obţinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s. Atât investitorii instituţionali locali, cât şi cei internaţionali, precum IFC şi BERD, au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacţie. 

„La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziţia de locuinţe, Alpha Bank România deschide un nou capitol pe piaţa bancară locală cu acest nou instrument de finanţare, demonstrând încă o dată capacităţile sale de pionierat. Obligaţiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanţare care vor contribui la dezvoltarea instituţiilor financiare din România şi a pieţei de capital”, a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank.

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager şi Alpha Finance România în calitate de co-manager. 

Ceremonia de deschidere a primei şedinţe de tranzacţionare pentru obligaţiunile Alpha Bank România va avea loc la BVB în data de 26 iunie 2019. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate