marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCioloș: Autoritățile centrale ar fi trebuit să pregătească deschiderea anului școlar din...

Cioloș: Autoritățile centrale ar fi trebuit să pregătească deschiderea anului școlar din timp

Elevii ar trebui să poată să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă sanitară, iar autorităţile atât cele locale, cât şi cele centrale au avut timp să pregătească deschiderea noului an şcolar, este de părere copreşedintele Alianţei USR- PLUS, Dacian Cioloş.

„În mod normal nu ar trebui să fie niciun motiv ca şcoala să nu înceapă la timp. Şi o spun foarte direct, sper ca Guvernul să nu joace politic şi povestea asta cu deschiderea sau cu amânarea deschiderii şcolii, pentru că autorităţile locale au o responsabilitate în a pregăti infrastructura să fie gata să primească elevii şi la fel, ministerul să pregătească tot ce ţine de partea profesorală. Au avut timp să o facă. Mandatul primarilor a fost prelungit. Ştiau foarte bine că trebuiau să pregătească începerea anului şcolar pentru că alegerile vor fi doar la sfârşitul lunii septembrie în cel mai bun caz. Deci, e un subiect cu care nu ne putem juca”, a spus Dacian Cioloş.

Copreședintele Alianței spune că politizarea sistemului de învăţământ este o problemă ce ar trebui rezolvată.

„Aşa cum din primăvară încoace vorbim foarte mult de sănătate şi am văzut cum problemele sistemice, structurale, pe care nu le-am rezolvat în sănătate în ultimii ani, cum ne-au explodat în faţă, acum, într-o situaţie de criză. La fel, acum vedem cealaltă mare problemă a României, educaţia, sistemul de educaţie. Şi pe acesta l-am politizat până în dinţi. Inspectoratele şcolare sunt pline de sinecuri politice, ca să nu mai vorbesc de conducerile multor şcoli. Deci, da, cred că şcolile ar trebui deschise. Evident că sunt riscuri, dar de asta avem autorităţi, ca să reducă riscurile respective”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Potrivit lui Cioloş, autorităţile ar trebui să fie pregătite ca elevii să facă şi cursuri online, dar asta ar fi doar o soluţie de rezervă.

„Dacă e să ne pregătim pentru ceea ce urmează, ar trebui să fim pregătiţi şi pentru situaţia asta de rezervă, şcoala online, dar acolo unde e posibil (…) ar trebui să începem şi şcoală fizică”, a adăugat Dacian Cioloş.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate