luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiÎn România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă

În România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă

În România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă, o ninsoare mai serioasă determină închiderea şcolilor, spre exemplu, este de părere deputatul Dumitru Oprea.

„Fie pentru că în marile oraşe traficul se blochează, fie pentru că distanţele de parcurs în mediul rural sunt foarte mari. Din păcate, infrastructura precară a României ne face să credem că în cazul unor adevărate catastrofe statul nu va putea face faţă”, a declarat Oprea.

Potrivit lui, evenimentul de la „Colectiv” a demonstrat că nici măcar capitala nu are resursele necesare pentru a trata, în acelaşi timp, un număr mare de pacienţi cu arsuri grave.
„Dacă Bucureştiul nu este pregătit pentru astfel de situaţii, înseamnă că oamenii din regiunea Moldovei au şanse minime de supravieţuire în cazul unor fenomene extreme. Cauzele sunt multiple: distanţele dintre comunităţile rurale şi cele urbane sunt foarte mari, infrastructura spitalicească este precară, investiţiile pentru Spitalul Regional de Urgenţe sunt amânate la nesfârşit, interesele obscure nu permit utilizarea fondurilor europene etc. De parcă nu era suficient acest dezastru, în cadrul serviciilor care gestionează situaţiile de urgenţă s-a declanşat o luptă pentru supremaţie şi control al resurselor”, a mai spus liberalul. 
Un act de neînţeles, care, într-un moment nefast, va pune în pericol multe vieţi nevinovate, deoarece nimeni nu va mai şti cine şi cum să răspundă urgenţelor.
Acesta mai spune că peste toate, guvernarea PSD-ALDE are un singur răspuns: „Să ne rugăm să nu se întâmple nimic“.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate