vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiFirea: Dragnea doreşte să fie candidatul PSD pentru Preşedinţia României

Firea: Dragnea doreşte să fie candidatul PSD pentru Preşedinţia României

Liviu Dragnea doreşte să fie candidatul PSD pentru Preşedinţia României, a declarat la RTV, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a mai spus că, lui Liviu Dragnea îi sunt prezentate rezultate modificate ale sondajelor de opinie deoarece nu stă bine în cercetările sociologice.

„A suferit enorm că nu a putut să fie prim-ministru, şi-a dorit foarte mult şi, politic vorbind, prin faptul că PSD a câştigat alegerile şi alături de ALDE a realizat coaliţia majoritară în Parlament şi a dat Guvernul, normal, dacă nu ar fi existat acele probleme juridice, ar fi trebuit să fie prim-ministru. Şi de la acel moment, practic neputând să fie prim-ministru, oricum cred că nu ar fi fost acceptat nici de preşedintele actual al ţării, a început un soi de campanie de dezbinare în partid şi de denigrare pentru că următoarea sa poziţie pe care o viza, neputând fi prim-ministru, era aceea de preşedinte al ţării. Şi a început practic campania electorală imediat după campania electorală imediat după alegerile parlamentare”, a afirmat Gabriela Firea.

Potrivit ei, deşi în public Dragnea afirma că nu este interesat de această funcţie, colegilor de partid le prezenta care este parcursul politic pe care şi l-a creionat. 

Candidatul PSD pentru Preşedinţia României

„În cercuri mai restrânse spunea: eu vreau să candidez şi voi candida cu sprijinul partidului, chiar dacă în public afirma că nu este interesat sau că nu s-a decis şi că va veni momentul când va spune ş.a.m.d., anumite eschive în declaraţiile publice. Dar nouă ne spunea foarte clar care este traseul, care este parcursul politic creionat de domnia sa”, a mai spus Firea.

Aseară, aceasta a mai afirmat că Liviu Dragnea considera inamic orice coleg care ar fi putut fi luat în discuţie pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale. Din acest motiv, p00rimarul Bucureştiului nu crede în sinceritatea lui Liviu Dragnea când spune că l-ar susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale.

„Nu cred în sinceritatea domnului Dragnea atunci când afirmă că la o adică ar fi dispus să-l susţină pe domnul Tăriceanu la prezidenţiale. Sub nicio formă nu este adevărat şi eu ştiu din interior, am participat şi eu la astfel de discuţii în care se spunea foarte clar, nu are cum un partid atât de mare să-l aibă candidat pe domnul Tăriceanu”, a mai declarat Firea.

Banii veniți la partid, controlați

Potrivit spuselor primarului, modul în care cele 20 de milioane de euro pe care partidul le primeşte de la stat sunt cheltuiţi va fi controlat. 

„Tot timpul se realizează sondaje şi domnul Dragnea din cele 20 de milioane de euro pe care le primeşte partidul de la stat, subliniez sunt bani publici, care vor fi controlaţi. Avertizez pe această cale pe cei care cred că acele sume pe care le primesc partidele de la guvern, deci de la bugetul statului sunt bani pe care pot ei să-i cheltuie pe lucruri care nu se încadrează a fi eligibile şi nu vreau să spun mai mult de atât. Ştiu mai multe, dar nu este treaba mea, vor deconta fiecare leu cheltuit altfel decât este legal”, a mai spus Firea.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate