luni, mai 23, 2022
AcasăAdministrație publicăFirea se scuză că a lăsat persoanele cu handicap fără bani în...

Firea se scuză că a lăsat persoanele cu handicap fără bani în decembrie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se scuză că a lăsat persoanele cu handicap fără bani în decembrie, dar dă vina pe Guvern pentru că de fapt acesta nu i-a dat banii pe care ea îi promisese. 

„La sfârşitul anului trecut, am fost în imposibilitatea de a putea plăti toate prestaţiile sociale, toate sumele cu care noi ne-am angajat în faţa populaţiei. Spre exemplu, în ceea ce priveşte DGASMB-ul, e vorba despre persoanele cu dizabilităţi copii şi adulţi. Copiii primesc lunar de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, 1.000 de lei, iar adulţii 500 de lei. Am fost pur şi simplu în imposibilitatea de a achita integral aceste plăţi. Pentru copii nu avem datorii, deci nu sunt restanţe, iar pentru adulţi i-am rugat să înţeleagă faptul să plătim o parte în decembrie, o parte la începutul lui ianuarie şi final – la sfârşitul lui ianuarie, sperând ca din februarie să putem să revenim la sumele lunare”, a spus Firea.

Edilul afirmă că, potrivit legii, toate taxele şi impozitele locale se duc către primăriile de sector.

„92% din bugetul Primăriei Capitalei e îndestulat din impozitul pe venit procentual de la Ministerul de Finanţe. Dacă ministrul de Finanţe sau premierul are ceva cu primarul general, cum s-a văzut politic, suferă cetăţenii. Nu am plătit, pentru că nu am avut bani şi banii nu au venit de la Guvern. Să ne spună domnul Orban de ce nu ne-a dat banii, plus acea întârziere care a avut loc la începutul lui ianuarie”, a arătat Firea.

Potrivit ei, o tăiere a bugetului din partea Guvernului înseamnă restricţii în toate domeniile de activitate.

„Pur şi simplu semnalul de alarmă adresat preşedintelui ţării, premierului, ministrului de Finanţe, tot ceea ce am spus la finalul anului trecut şi la începutul acestui an, am vorbit pur şi simplu aproape degeaba, aş putea spune chiar degeaba, pentru că Guvernul nu a înţeles faptul că, dacă taie bugetul Primăriei Capitalei sau alocă unul mic, insuficient, suferă oamenii”, a menţionat edilul general.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate