duminică, decembrie 8, 2024
AcasăAdministrație publicăTerenurile degradate vor fi incluse în cea mai mare campanie naţională de...

Terenurile degradate vor fi incluse în cea mai mare campanie naţională de împădurire

Terenurile degradate din comunele României vor fi incluse în cea mai mare campanie naţională de împădurire, a anunțat deputatul liberal Elena Hărătau. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va derula în această primăvară un amplu program de împădurire la nivel naţional, sub genericul „Campania Naţională de Împădurire”, ce va urmări creşterea exponenţială a suprafeţelor de pădure din România. Proiectul se bucură şi de susţinerea Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), care va intra într-un parteneriat cu MMAP.

Primul obiectiv al campaniei va fi împădurirea terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu.
„Astfel, în martie, în cadrul Lunii Pădurii, vom asista la cea mai importantă acţiune naţională de împăduriri pe care a avut-o vreodată România!Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România vor contribui la această campanie prin punerea la dispoziţia MMAP a terenurilor degradate şi a altor suprafeţe de teren neutilizate în prezent pentru a fi împădurite, iar Romsilva va asigura materialul săditor, puieţii necesari pentru a acoperi toate suprafeţele în afara ariei pe care o are în planul propriu de împădurire.Demn de remarcat este faptul că programul de împădurire se va implementa nu doar în zonele de munte, ci şi pentru toate terenurile de tip arabil sau degradate din mediul rural”, a afirmat deputatul liberal.
Resturile rezultate în urma tăierii pădurilor sau materialele care sunt degradabile de pe terenul României vor putea fi folosite ulterior în accesarea unor proiecte cu finanţare europeană pentru investiţii de biogaz.
„Sper că autorităţile locale din Bacău se vor înscrie în număr mare în această campanie de împădurire, pentru ca viitoarele generaţii din judeţ să respire un aer curat şi să aibă întotdeauna în apropiere oaze de oxigen absolut necesare sănătăţii”, a mai spus Elena Hărătau.
În momentul de față, autoritățile din România nu au mecanisme eficiente pentru a opri defrisările ilegale din păduri. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate