marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiFirea vrea la prezidențiale, dar așteaptă să fie curtată de PSD

Firea vrea la prezidențiale, dar așteaptă să fie curtată de PSD

Gabriela Firea vrea la prezidențiale, dar așteaptă să fie curtată de PSD, pentru că, din punctul ei de vedere, social democrații trebuie să pornească cu şanse reale la prezidenţiale, nu doar să facă figuraţie, să bifeze că s-a înscris şi în aceste alegeri.

„Nu am avut până acum o discuţie formală, pentru că astăzi e primul CExN la care particip, după perioada de spitalizare şi convalescenţă. Este prima zi de muncă, imediat după CExN merg la birou la Primăria Capitalei. Dar am avut discuţii informale, m-au sunat mai mulţi colegi şi am discutat despre situaţia partidului în general. Oricât am încerca că ocolim subiectul, el se află deja pe agenda publică şi vestea bună este aceea că PSD are dintre cine să aleagă. Vestea proastă este că zilele se scurg, trece timpul, celelalte partide au deja candidaţi la prezidenţiale, chiar preşedintele este în campanie de doi-trei ani şi cred că trebuie să recuperăm acest timp pierdut. Mi-aş dori foarte mult ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi în aceste alegeri, să nu fie doar o participare formală, să facem figuraţie, să bifăm că ne-am înscris şi în aceste alegeri şi asta înseamnă în primul rând să ne dorim să câştigăm. Sunt unul dintre membri PSD care îşi doreşte să câştige prezidenţialele pentru oamenii de centru şi pentru cei de stânga din România, dar pentru a câştiga e nevoie de câteva condiţii”, a afirmat Firea, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Firea vrea la prezidențiale, dar și sprijinul ALDE și Pro România 

Primarul Capitalei vrea o discuţie foarte serioasă, cinstită şi pentru prezent şi pentru viitor cu partenerii tradiţionali – de la ALDE, cu liderul Călin Popescu-Tăriceanu şi, de asemenea, cu foştii colegi din PRO România. 

„Fără aceste elemente nu cred că avem şanse şi, de asemenea, analizarea oamenilor care au cea mai mare credibilitate în partid, care au mai fost testaţi în alegeri şi nu doar cei care în urma unor înţelegeri politice au ajuns în diferite poziţii publice. Nu mai suntem la un examen de începători, suntem la un examen de maturitate şi, dacă nu pornim în această bătălie politică în calitate de învingători, nu ştiu care pot să fie şansele. Am primit mai multe telefoane în care mi s-a reproşat de către colegii mei din ţară, în special primari, că au cumva sentimentul că nu vreau să mă implic, că mă bucur de încrederea românilor, că am un procent destul de mare, că de trei ani de zile sunt eu ori domnul preşedinte Iohannis ori pe locul 1 ori pe locul 2 la capitolul încredere pentru români şi cumva aş vrea să-mi conserv acest procentaj pentru Primăria Capitalei şi poate fi considerat un gest egoist. Am stat şi m-am gândit. Nu spun acum Da sau Nu. Singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD”, a mai spus Firea. 

PSD vede „locomotivă” proprie  

Pe de altă parte, liderul PSD Olt, Paul Stănescu, spune că soluţia unică pentru ca forţele de stânga să câştige alegerile prezidenţiale ar fi realizarea unei alianţe între PSD, ALDE şi PRO România. 

„Soluţia unică este una singură, câştigătoare, spun eu, alianţă cele 3 partide, PSD, ALDE, PRO România. Candidatul poate să fie… sigur, care au cele mai mari şanse, Gabriela Firea de la PSD, Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE, Victor Ponta, spunând că nu candidează”, a declarat Paul Stănescu înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Sursa foto: Gabriela Firea (Facebook)

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate