sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăCarmen Dan a demisionat. Dă vina pe Iohannis. După ea, potopul!

Carmen Dan a demisionat. Dă vina pe Iohannis. După ea, potopul!

Carmen Dan a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. 

„O discuţie sinceră şi directă aşa cum cred eu că este normal să se poarte discuţiile şi politic şi instituţional. L-am informat pe premierul României că nu este necesar să supună la vot în CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale şi am fost oarecum interesată de motivele pentru care are loc această schimbare. Înţeleg că nu intră în discuţie nicidecum un criteriu de neperformanţă, înţeleg în subsidiar că este vorba despre o decizie politică, iar eu, bineînţeles, că respect decizia”, a declarat Carmen Dan, înainte de şedinţa CExN al PSD. 

Legat de presiunea străzii, Carmen Dan spune că acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. „Mă aştept să ia act de demisia mea. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper în continuare ca acest minister să rămână în topul încrederii cetăţenilor. Plec cu fruntea sus din Ministerul Afacerilor Interne. Nu am ce să-mi reproşez”, a spus Carmen Dan. 

Potrivit ei, în cazul ei, PSD a cedat în faţa lui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia din funcţie. 

Carmen dan a demisionat. După ea, potopul 

Demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, reprezintă doar primul pas către aflarea adevărului despre protestul din 10 august, este de părere deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

„Demisia ministrului Carmen Dan reprezintă doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august. Toate documentele trebuie desecretizate, toate practicile îndoielnice trebuie verificate, toţi cei vinovaţi pentru blocarea violentă a dreptului de a protesta trebuie identificaţi şi traşi la răspundere. Umflarea aparatului de represiune politică în dauna poliţiei care asigură siguranţa de zi cu zi a cetăţenilor trebuie oprită. Avem nevoie de o viziune civică, liberală asupra modului în care tratăm drepturile cetăţenilor, nu de una militaristă şi violentă, de factură sovietică. Dar nu PSD va face toate aceste schimbări – e un partid tot mai mic, tot mai speriat de nemulţumirea publică, care va continua să se ascundă în spatele bastoanelor şi scuturilor. Această modificare de filosofie va fi realizată numai de o guvernare de dreapta”, a scris Raeţchi pe Facebook. 

Dăncilă o atacă pe Carmen Dan 

Vioricăi Dăncilă nu i-a picat bine deloc faptul că fostul ministru al MAI a spus că PSD a cedat în fața lui Iohannis.

„Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmaţie. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie cu preşedintele Iohannis, împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învăţat nimic şi au crezut că, dacă ies în spaţiul public înainte de a vorbi în forul statutar, îi va aprecia cineva”, a afirmat Dăncilă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate