sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiJustițieFlagrant: Generalul (r) Florin Mihalache, fost adjunct al șefului STS, reținut de...

Flagrant: Generalul (r) Florin Mihalache, fost adjunct al șefului STS, reținut de DNA după ce ar fi primit 75.000 de euro pentru trafic de influență

Generalul (r) Florin Mihalache, fostul adjunct al șefului STS din perioada 2001-2005, a fost reținut de DNA, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 75.000 de euro pentru a face trafic de influență, potrivit unui comunicat al DNA coroborat cu surse judiciare citate de G4Media.

Inculpatul Mihalache, susține DNA, i-ar fi cerut unui om de afaceri inițial un autoturism de lux, iar apoi contravaloarea acestuia, pentru ca în schimb să-l convingă pe un alt om de afaceri, cu care se afla în conflict, să renunțe la litigiile comerciale și să-și achite o datorie de 1,5 milioane de euro pe care o avea față de acesta din urmă.

Potrivit altor surse judiciare citate de Hotnews, generalul (r) Mihalache a fost prins de procurorii anticorupție pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii, iar când a primit banii el ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscrise pe ele cuvintele „mită” sau „flagrant”.

”În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante” se afirmă în comunicatul DNA.

La data de 13 ianuarie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

2 COMENTARII

  1. Bebache a fost un băiat cuminte de la țară pe care l-a stricat anturajul. Atât că Tănase (vezi scandalul cu camionul STS care i-a cărat materiale de construcții din port până la Predeal) și prostul de Grumaz nu i-au spus tot. Acum o s-o tragă. Nu-mi pare rău pentru el. Are destul cât să dea și la juzi și la avocații. O să scape, chiar dacă la ora asta pare că nu are nicoo șansă. Îmi pare rău de nevastă-sa care cred că suferă cel mai mult. În fine, fiecare paseră pre limba ei chiere.

  2. „Florin Mihalache, a fost trecut în rezervă în 2005 de fostul preşedinte Traian Băsescu, o dată cu fostul şef al STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul Tudor Tănase.”

    Interesant de știut, Grumaz trăgea sfori la greu ca să rămână director în locul lui Tănase, numai că Petrov a spus ceva de genul: „Au fost o echipă, pleacă toți. Sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit.” Și uite-așa a luat-o în mână (de Mălineanu, biensur), și Sandu Ceafălată. Hahahaha!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate