marți, aprilie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiFlorin Cîțu a fost desemnat premierul României

Florin Cîțu a fost desemnat premierul României

Florin Cîțu a fost desemnat premierul României, acesta declarând că va face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată.

„Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu este premierul propus de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR.

De asemenea, președintele României a vorbit despre consultările trecute, dar şi despre faptul că noua coaliţie a demonstrat că are majoritate în Parlament.

„Săptămâna trecută, la prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Şi s-au cristalizat. Între timp, o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată, şi-a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României şi astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru-dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Florin Cîțu, premierul României

Florin Cîţu i-a transmis marţi preşedintelui Klaus Iohannis, în consultările de la Palatul Cotroceni, că este pregătit să îşi asume conducerea viitorului guvern, el lăsând să se înţeleagă că este posibil ca miercuri să aibă loc şi prima şedinţă a noului executiv.

„I-am transmis domnului preşedinte că sunt gata să îmi asum această guvernare, în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an şi bineînţeles avem un program de guvernare care aduce multe măsuri importante pentru români în perioada următoare. Am prezentat şi cum văd lucrurile după votul de mâine seară, cum va fi prima şedinţă de guvern şi care vor fi măsurile din acea şedinţă. Am discutat puţin şi despre calendarul referitor la bugetul pe anul viitor”, a precizat Cîţu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate