vineri, septembrie 22, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăFlorin Cîțu pregătește o prăduială de 10 miliarde de euro: Proiectul PNDL3...

Florin Cîțu pregătește o prăduială de 10 miliarde de euro: Proiectul PNDL3 – Anghel Saligny este singurul punct pe ordinea de zi a guvernului

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” se află pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de vineri, programată să înceapă la ora 16.00.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern și citat de Agerpres, proiectul de ordonanţă referitor la „Anghel Saligny” este singurul punct de pe ordinea de zi.

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de guvern, a anunţat, vineri, liderul deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

„Nu este nicio altă urgenţă pentru acest proiect. Da, dânsul (premierul Florin Cîţu – n.r.) vrea să includă în rectificarea bugetară ca să poată să le spună primarilor: gata, liber, trimiteţi proiecte că le aprob eu pe repede înainte până la congres. Nu este o urgenţă (…). Trebuie mai întâi să avem un program solid, cu cap şi coadă, şi după aia discutăm. Asta ar fi trebuit să fie o atitudine de lider adevărat, de lider de coaliţie, nu şantajul şi abuzul pe care l-a făcut zilele astea, faptul că pe Stelian Ion l-a demis pentru că nu i-a dat avizul”, a afirmat Moşteanu, potrivit aceleiași surse.

El a adăugat programul „Anghel Saligny” este urgent doar pentru premierul Cîţu, pentru „că are nevoie să-şi cumpere voturile la congres”.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a afirmat că prezenţa la şedinţa de guvern demonstrează susţinere pentru dezvoltarea României și a sugerat varianta unei demisii de onoare pentru membrii Guvernului care ar depune o moţiune de cenzură.

„Şedinţa de guvern merge mai departe astăzi. (..) În momentul în care toţi am ieşit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care şi-a dat jos propriul guvern, atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern poate că o demisie de onoare…”, a spus Florin Cîţu.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate