luni, octombrie 25, 2021
AcasăAgenda ZileiPoliticăFlorin Cîțu, protejatul lui Klaus Iohannis, a fost ales președinte al PNL

Florin Cîțu, protejatul lui Klaus Iohannis, a fost ales președinte al PNL

Florin Cîţu, protejatul lui Klaus Iohannis, a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Cîţu a obţinut 2.878 de voturi „pentru” (60,3%) din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban a obținut 1.898 de voturi „pentru” (39,7%), 72 de voturi fiind declarate nule.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi.

Duminică se reuneşte, tot la Romexpo, Consiliul Naţional al PNL, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a anunţat sâmbătă, la finalul Congresului PNL, că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că între el şi şeful statului Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu”, a declarat Orban, după anunţarea rezultatelor de la alegerile pentru funcţia de lider PNL.

De asemenea, el a precizat că, „din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”.

După ce l-a felicitat pe câştigător, Ludovic Orban a vorbit, în discursul său, despre ataşamentul pe care îl are faţă de valorile liberale.

„De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat planurile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile şi acţiunea politică pentru apărarea democraţiei, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor liberale, pentru apărarea valorilor liberale şi de asemenea voi continua să acţionez aşa cum am făcut-o şi până acum, alături de colegii mei”, a spus fostul lider liberal.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate