vineri, septembrie 22, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăFlorin-Vasile Cîțu: Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși

Florin-Vasile Cîțu: Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost demiși

Guvernul a decis, în ședința de joi, demiterea prefecților și subprefecților USR PLUS, atribuțiile lor fiind preluate de ceilalți subprefecți, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern.

”Am aprobat eliberări de prefecţi. Sunt 42 de decizii: 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. Nu numim alţi prefecţi sau subprefecţi, vor fi preluate atribuţii”, a precizat premierul, spunând că se va întâmpla ca şi în cazul secretarilor de stat, adică vor rămâne posturile libere şi vor fi preluate atribuţiile celor îndepărtați din funcții.

Miercuri seara, au fost demiși majoritatea secretarilor de stat din partea USR PLUS, iar cei care au fost omiși de pe lista celor îndepărtați din funcții, ”vor fi demiși până la sfârșitul acestei zile”, a mai precizat premierul.

Deciziile de eliberare din funcţie a secretarilor de stat USR PLUS de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au fost publicate miercuri seară în Monitorul Oficial.

”Ieri au fost demiși secretarii de stat numiți de USR PLUS. Nu a contat numele, experiența și realizările lor din Guvern. Nu a contat dacă sunt sau nu membri de partid. Au fost demiși, noaptea, de Florin Cîțu” – a anunțat USR PLUS pe pagina de Facebook.

Liderii USR PLUS le-au mulțumit secretarilor de stat proaspăt demiși.

”Mesajul nostru pentru colegii noștri din ministere este următorul: efortul vostru din ultimele luni a contat enorm și ne-a ajutat să aducem o schimbare reală în România și pentru asta vă mulțumim.

Mulțumim Horațiu Cosma, Adrian Covăsnianu, Oana Ursache, Alexandru Dimitriu, Mihaela Bădoiu, Florin Andrei, Costin-Traian Rădulescu, Ovidiu-Mircea Dărăban, Valentina Saygo, Corina Atanasiu, Emil Sămărtinean, Monica Althamer, Paul Ene, George Cățean, Irina Alexe, Simona Fătu, Raul Pop, Aurelian Mihăilescu, Marius Vulcan, Iulia Popovici, Alina Pop, Vlad Sincă, Tudor Oprea, Adrian Ștefan Cîrstea, Elena Tudose și Cristian Marius Litan” – a mai transmis USR PLUS în mesajul de pe pagina de Facebook.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate