marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiFostul condamnat penal Marian Neacșu a fost numit șef al SGG, iar...

Fostul condamnat penal Marian Neacșu a fost numit șef al SGG, iar Mircea Abrudean șeful cancelariei premierului Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a semnat luni deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD) în funcția de secretar general al guvernului și a lui și Mircea Abrudean ca șef al cancelariei premierului. Deciziile urmează să apară marți în Monitorul Oficial, informează G4Media.

Neacșu este acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), numit cu sprijinul PSD, deși era membru al partidului condus de Victor Ponta, Pro Romania.

Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, el a fost reabilitat.

Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

Mircea Abrudean, noul șef al cancelariei premierului, este acum secretar general adjunct al guvernului, fiind propulsat în funcție de Emil Boc, susținătorul său politic.

Secretarul general al guvernului este un personaj cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate