joi, august 18, 2022
AcasăAdministrație publicăGabriela Firea vrea să dea bucureștenilor câte 200 de lei să fie...

Gabriela Firea vrea să dea bucureștenilor câte 200 de lei să fie testați de COVID-19

Gabriela Firea vrea să dea bucureștenilor câte 200 de lei să fie testați de COVID-19, printr-un proiect aflat pe ordinea de zi a următoarei ședinței de Consiliu General, potrivit Libertatea

Bucureștenii care se oferă voluntar să fie testați pentru coronavirus vor primi 200 de lei de la municipalitate, Primăria Capitalei alocând peste 2,2 milioane de lei pentru acest proiect, respectiv pentru testarea a 11.000 de persoane.

Cu toate acestea, consilierii generali din opoziție apun că proiectul „nu este bine gândit” și reprezintă o „risipă de resurse”.

Proiectul „Testăm pentru București” va fi dezbătut și votat de consilierii generali în ședința extraordinară din 11 mai și prevede un „sprijin financiar” de 200 de lei pentru fiecare persoană care vrea să fie testată pentru coronavirus, cu teste Real Time PCR.

200 de lei să se lase testați de COVID-19

Campania se adresează unui număr de 11.000 de bucureșteni, însă cei care doresc să se înscrie în program trebuie să fie asimptomatici.

„În România s-a pus accentul pe testarea persoanelor simptomatice, cât și a celor care au fost suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În condițiile în care începând cu data de 16 mai se are în vedere încetarea stării de urgență, urmând a se declara stare de alertă, propunem ca din ansamblul măsurilor și acțiunilor care vor fi adoptate în perioada stării de alertă să facă parte și testarea populației asimptomatice, care reprezintă un vector important de transmitere intracomunitară a virusului SARS-CoV-2”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Gabriela Firea nu se află la prima ispravă de genul acesta, legat de testare în masă a populației din Capitală.

În martie, edilul și managerul de la Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, plănuiau o campanie de testare pe un eșantion de 10.500 de bucureșteni.

Programul a fost, însă, refuzat de autoritățile centrale. Ministrul Sănătății spunea că ar însemna că aparatele de testare de la “Matei Balș” să fie blocate, iar proiectul a fost criticat și de premierul Ludovic Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate