duminică, martie 3, 2024
AcasăAdministrație publicăGavrilescu: Primarii ar trebui să cumpere mașini electrice

Gavrilescu: Primarii ar trebui să cumpere mașini electrice

Primarii ar trebui să cumpere mașini electrice pentru instituţiile pe care le conduc, având în vedere că beneficiază de un eco-bonus de 10.000 de euro, este de părere viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu.

„Guvernul României v-a dat posibilitatea anul trecut, prin modificarea legii, să vă cumpăraţi maşini electrice la propriile dumneavoastră primării. Nu ezitaţi. Avem cel mai mare eco-bonus dat într-un stat membru al Uniunii Europene, şi chiar din Europa, şi chiar din lume. 10.000 de euro, la care puteţi să veniţi cu suplimentare, pentru a achiziţiona o astfel de maşină, astfel încât noi toţi să trăim într-un mediu curat”, a declarat Gavrilescu la întâlnirea Asociației Orașelor din România (AOR). 

În decurs de cel mult o lună va începe instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, a mai anunțat Gavrilescu.

„Vom da drumul la montarea celulelor fotovoltaice în maxim o lună. Putere instalată de 3 kilowaţi şi faptul că fiecare dintre noi putem să devenim un mic producător de energie electrică reprezintă un lucru inedit. Şi dacă ANRE ne-a dat voie să facem lucrul acesta şi colegii din Parlament au votat această lege este pentru că ne interesează ca poluarea în România să fie cât mai scăzută”, a mai anunțat ministrul Mediului.  

Pe de altă parte, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, spune că Programul Naţional de Dezvoltare Locală va continua, dar edilii vor trebui să depună proiecte şi pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. 

„Ştiu foarte bine că mă veţi întreba despre PNDL, despre PNDL 3, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi, dacă vreţi, cred că aceasta este tolba şi cadoul cu care am venit şi vă spun că acest program, pe care l-am creat împreună cu guvernele de după 2013, va continua şi cât mai multe proiecte de-ale dumneavoastră vor fi duse la bun sfârşit. Avem şi împreună 12.681 de şantiere, 47 de miliarde de lei investiţi doar în Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi vă invit, stimaţi colegi, înainte de a discuta despre un eventual PNDL 3, ca în această săptămână să studiaţi cu foarte mare atenţie normele de aplicare la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi vă încurajez să depuneţi proiecte şi pe acest fond”, a afirmat Daniel Suciu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate