marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiGelu Voican Voiculescu, agresat în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu, agresat în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, a fost agresat în Piața Universității de mai multe persoane, acesta fiind scos din mijlocul lor cu ajutorul jandarmilor.  

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Troiţa din Piaţa Universităţii, dedicată victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru a lua parte la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani.

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul este o absurditate, pentru că o revoluţie nu se dă în judecată.

„O revoluţie e o discontinuitate, o ruptură în viaţa unei societăţi şi este un eveniment violent şi profund ilegal în raport cu ordinea de drept existentă anterior. Ni se impută nouă, CFSN, cei care am reluat puterea la 22 decembrie 1989, că am fi responsabili de moartea a 862 de persoane. Se uită însă elementul semnificativ că toţi aceşti defuncţi au fost până în seara de 25 decembrie 1989, când s-a anunţat execuţia soţilor Ceauşescu. Noi eram teoretic la putere, dar nu am exercitat efectiv puterea după 22 decembrie, abia la 27 decembrie s-au diferenţiat structurile – s-au numit guvernul, structurile şi aşa mai departe”, declara Voiculescu, atunci când a fost trimis în judecată. 

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate