sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda Zilei1000 de grădinițe cu profil sportiv, asta e acum prioritatea Guvernului

1000 de grădinițe cu profil sportiv, asta e acum prioritatea Guvernului

Guvernul vrea să facă construiască 1000 de grădinițe cu profil sportiv, prin schema de ajutor de stat aferentă programului „Investim în copii, investim în viitor”. 

Respectiva schema va avea un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din 2019, potrivit premierului Viorica Dăncilă. 

„Ne preocupă şi dezvoltarea infrastructurii în educaţie, domeniu prioritar în guvernarea PSD-ALDE. Programul Investim în copii, investim în viitor prin care vom susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv intră în linie dreaptă. Adoptăm în această şedinţă schema de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an”, a declarat Dăncilă. 

La această finanţare vor avea acces persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii şi cluburi sportive. 

„Sprijinul va consta, atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%. Este un proiect complex cu beneficii economice, dar şi sociale, pentru că vom crea condiţii, astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădiniţe concomitent cu practicarea sportului”, a mai spus Dăncilă.

Cu toate acestea, premierul nu a amintit deloc de cele 2.500 de grădinițe care sunt trecute în programul de guvernare 2017-2020.

Iată ce este trecut acolo ca planuri: „Construcția a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school. Punerea accentului pe partea educativă a îngrijirii copiilor între 0 și 3 ani, prin dezvoltarea curriculum-ului, materialelor didactice și formarea profesorilor”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate