vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiGrindeanu: PSD decide luni cu cine face alianțe politice

Grindeanu: PSD decide luni cu cine face alianțe politice

PSD decide luni, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cu cine face alianțe politice  pentru alegerile parlamentare, a declarat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Un alt subiect dezbătut, azi, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, a fost cel legat de posibilele alianţe. Decizia politică a fost amânată pe luni, când vom relua şedinţa CPN. Există partidele cu care am avut şi în trecut alianţe, fie că vorbim de ALDE, fie că vorbim de alianţe punctuale în Parlament cu Pro România sau PP-USL, sunt discuţii pe care în aceste zile e normal să le avem, astfel încât luni să avem un tablou complet şi să ştim în ce stadiu suntem”, a spus Grindeanu.

Potrivit lui, în acest moment nu este exclusă alianţa cu niciunul dintre cele trei partide.

Alianțe politice împotriva PNL și USR-PLUS

Grindeanu este de părere că situaţia în agricultură este tragică, iar pentru PNL tot ceea ce este produs în România nu este bun.

„Nouă ne este clar un lucru – pentru PNL tot ceea ce este produs în România nu este bun. Situaţia în agricultură este tragică. De luni de zile Guvernul Orban promite fermierilor sprijin, dar doar îi duce cu vorba. Fermierii au ajuns să îşi strige disperarea în stradă. Este de neconceput ca în condiţiile actuale, în plină pandemie, dată fiind importanţa majoră a siguranţei alimentare, Guvernul să nu facă absolut nimic. Toate ţările din Uniunea Europeană au ajutat masiv agricultura, doar la noi ministrul Oros stă prin festivaluri, am văzut că zile trecute a fost la ‘Festivalul porumbului’ din Ialomiţa”, a spus Grindeanu.

Acesta crede că o să ajungem să cumpărăm la preţuri exorbitante tot ceea ce le va prisosi altora, în condiţiile în care deja preţurile la legume şi fructe sunt cu aproximativ 25% mai mari.

Grindeanu și-a continuat atacul la adresa Guvernului afirmând că acesta nu a ajutat nici măcar cu un leu autorităţile locale pentru a lua măsurile necesare începerii anului şcolar.

„Având în vedere că PSD are foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, în Consiliul Politic Naţional al partidului, discuţiile principale ale şedinţei au vizat deschiderea şcolilor, măsurile luate de către autorităţile locale, pe care, de altfel, a picat absolut totul. Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotrivă, a venit cu foarte multe măsuri aberante, de neaplicat. Primarii şi preşedinţii de CJ şi-au făcut treaba, fiecare s-a gospodărit aşa cum a putut, pentru că Guvenul nu le-a dat nici măcar un leu”, a spus Grindeanu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate