miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăGuvernul a minţit o ţară întreagă cu un buget nefundamentat

Guvernul a minţit o ţară întreagă cu un buget nefundamentat

Guvernul a minţit o ţară întreagă, propunând un buget fundamentat pe o creştere economică nerealistă de 5,5% în acest an, în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere de numai 3,8%, iar în 2018 guvernanţii au prognozat o creştere de 6,1% şi au încheiat anul cu numai 4,1%, a declarat deputatul Dănuț Bica.

„Preşedintele României a luat miercuri, 6 martie, o decizie deosebit de grea, dar singura corectă în contextul actual: a retrimis Parlamentului, pentru corectare şi îmbunătăţire, Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Preşedintele a procedat în acest fel deoarece nu putea deveni părtaş cu majoritatea parlamentară promulgând un buget construit pe cifrele false furnizate de falşii experţi ai PSD şi ALDE, bazat pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor”, mai spune deputatul.

 De altfel, datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică demonstrează că şi anul trecut cifrele pe care s-a construit bugetul de stat au fost manipulate.

„Astfel, în locul unui PIB estimat eronat la 949,6 miliarde de lei, România a reuşit să producă un PIB de numai 940,4 miliarde de lei, adică cu 9,2 miliarde de lei mai mic.Un alt indicator falsificat fără jenă este cel referitor la evoluţia preţurilor. Astfel, în 2018 PSD şi ALDE au prognozat o inflaţie de 3,7% şi la final de an aceasta a fost de 4,6%. Pentru anul 2019 guvernanţii mizează pe o creştere a preţurilor de numai 2,8%, în condiţiile în care, din cauza reglementărilor fiscale absurde impuse prin Ordonanţa nr. 114/2018, facturile pentru energia electrică, gaze, televiziune, telefonie şi internet au crescut deja considerabil, iar preţurile benzinei şi motorinei, dar şi cele ale tuturor produselor de bază, alimentare şi nealimentare, au explodat încă din luna ianuarie, România înregistrând în această perioadă cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană”, a mai afirmat alesul.

Potrivit lui, suntem în luna martie şi România nu are încă buget și singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm sunt liderii coaliţiei PSD-ALDE care, în ciuda solicitărilor repetate, au înaintat Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 cu o întârziere de trei luni, încălcând grosolan legea.

„Am încercat să corectam toate erorile, propunând aproape o mie de amendamente pe probleme esenţiale, în domenii cheie ale vieţii economice şi sociale. Parlamentarii PSD şi ALDE s-au opus propunerilor noastre, încercând să anuleze chiar şi amendamentul PNL prin care au fost majorate alocaţiile de stat pentru copii”, a mai spus Bica.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate