vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiGuvernul blochează lucrările de infrastructură pentru a salva bugetul pe anul 2019

Guvernul blochează lucrările de infrastructură pentru a salva bugetul pe anul 2019

Guvernul blochează premeditat lucrările de infrastructură pentru a salva bugetul pe anul 2019, astfel că liberalul Nicolae Giugea îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de faptul că rupe majoritatea contractelor pentru infrastructură, cu scopul premeditat de a nu mai face plăţi de la buget în anul 2019, pentru lucrările executate.

„Răzvan Cuc vrea să-i demonstreze Vioricăi Dăncilă că el este eroul bugetului de anul acesta şi că, prin deciziile sale, bugetul pentru 2019 va fi salvat. În fapt, el va rămâne în memoria publică drept groparul infrastructurii din România. Ca să înţelegem mai bine ceea ce face Cuc, trebuie să ne amintim că în primele 7 luni ale acestui an, deficitul bugetar, adică banii pe care Guvernul nu îi are, dar îi împrumută, a trecut de 18 miliarde, fiind mai mare cu 6 miliarde faţă de anul 2018 şi cu 13 miliarde mai mare decât în anul 2017!”,  a declarat Giugea. 
Deciziile proaste ale Guvernului ne-au adus în această criză bugetară iminentă. Deşi au majorat taxele şi impozitele sau au introdus altele noi prin Ordonanţa lăcomiei, banii la buget sunt mai puţini, nu mai mulţi.
„Deşi au întârziat cu 8 luni majorarea pensiilor din sistemul public, banii lipsă de la bugetul de pensii au ajuns la 1 miliard. Deşi în spitale dotările sunt tot alea din anii 90, medicamentele şi aparatura lipsesc, spitale noi nu se construiesc, banii lipsă de la fondul de sănătate au ajuns la 2 miliarde în jumătate de an!În acest context, degeaba aşteaptă românii autostrăzi şi căi ferate, poduri, spitale şi şcoli moderne, pentru că investiţii nu se fac nicăieri în România, pentru a se face economii la buget”, a mai spus liberalul.

Guvernul blochează lucrările pentru a acoperi găurile din buget

Ca să acopere cheltuielile curente, Guvernul Dăncilă taie cu hărnicie şi din banii puţini alocaţi investiţiilor publice.
„Ceea ce mi se pare extrem de grav este că ministrul Răzvan Cuc se plimbă prin toată ţara, cu alaiul de televiziuni după el şi rupe toate contractele aflate în execuţie, sub pretextul că nu şi-ar face constructorii treaba! Abia acum a aflat că în România se construieşte puţin şi prost? Abia în al doilea mandat de ministru al transporturilor? Ceea ce ştim cu certitudine este faptul că mai multe contracte pentru centuri ocolitoare, pentru tronsoane de autostradă sau pentru drumuri expres au fost rupte în faţa televiziunilor, nu pentru motive serioase, ci cu scopul ca pentru acele contracte Guvernul să nu fie nevoit să facă plăţi în anul 2019! Da, asta face Răzvan Cuc atunci când se plimbă prin ţară.Poate şi mai grav este faptul că din cauza incompetenţei lui Cuc şi a Guvernului Dăncilă în ansamblu, România riscă să piardă miliarde de euro din fondurile europene, pentru care nici măcar nu s-au depus proiecte concrete!”, a mai afirmat Giugea.
Pe drumul expres Craiova-Piteşti, care ar fi putut să fie finanţat din banii gratuiţi de la Uniunea Europeană, au dispărut şi cele câteva borduri aruncate în dispreţ la vizita lui Liviu Dragnea şi a Olguţei Vasilescu.
În tot acest timp, românii pierd ore în şir în traficul aglomerat sau, mai rău, mor cu zile pe cele mai periculoase şosele din Europa.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate