vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAdministrație publicăGuvernul susține că în această iarnă nu vor fi probleme privind furnizarea...

Guvernul susține că în această iarnă nu vor fi probleme privind furnizarea energiei electrice și a gazelor către consumatori

Furnizarea energiei electrice este asigurată în sezonul de iarnă atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori, iar în privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate, susține Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Concluzia executivului a venit după ce prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului

”Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva  evoluţiilor sectorului energetic în România. Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate”, precizează Guvernul.

În paralel însă, în anumite localități prețul gazelor și al energiei a dus la închiderea școlilor. E și cazul municipiului Giurgiu, unde facturile de la gaze au închis fizic școlile. Primarul Adrian Anghelescu a acuzat că Primăria nu a primit banii necesari de la Guvern.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate