vineri, mai 24, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneHora mare dictatoare: Putin, mulțumit de discuțiile cu omologii săi dictatori din...

Hora mare dictatoare: Putin, mulțumit de discuțiile cu omologii săi dictatori din Turcia și Iran

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat marţi ca „utile” discuţiile trilaterale de la Teheran cu omologii săi turc, Recep Tayyip Erdogan, şi iranian, Ebrahim Raisi, privind rezolvarea conflictului din Siria, notează AFP.

„Întâlnirea a fost utilă şi foarte instructivă (…) Am discutat puncte cheie ale coordonării noastre în ceea ce priveşte Siria”, a declarat Vladimir Putin la finalul discuţiilor, într-un discurs difuzat la televiziunea rusă, invitându-i pe cei doi omologi în Rusia pentru o nouă întâlnire legată de acest subiect.

„În ultimii ani, ameninţarea teroristă a scăzut (…) datorită eforturilor noastre comune”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a mai spus că următoarele consultări în format Astana privind Siria ar urma să aibă loc „înainte de sfârşitul anului”.

Vladimir Putin a mai afirmat că a discutat cu Recep Tayyip Erdogan despre problema exporturilor de cereale din Ucraina, care în prezent sunt blocate în ţară din cauza ofensivei ruse, ceea ce stârneşte temeri legate de o criză alimentară globală.

El i-a mulţumit omologului său turc Recep Tayyip Erdogan pentru „medierea” în acest dosar, relatează AFP.

”Aş vrea să vă mulţumesc pentru eforturile de mediere, pentru că aţi propus Turcia ca teren de negociere în privinţa problemelor de producţie alimentară, a problemelor de exporturi de cereale prin Marea Neagră”, a declarat Putin, conform unor afirmaţii incluse într-un comunicat de presă transmis de Kremlin.

„Datorită medierii dvs., am avansat. Este adevărat, nu sunt reglate încă toate chestiunile, însă există mişcare şi este un lucru bun”, a adăugat el.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate