sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiHoție la primărie: Angajații ADP Sector 1 au încasat ilegal, vreme de...

Hoție la primărie: Angajații ADP Sector 1 au încasat ilegal, vreme de patru ani, sporul de antenă

Angajații ADP sector 1 au încasat ilegal, vreme de patru ani, spor de antenă pentru radiații inexistente, dezvăluie jurnalistii de la europa.fm. Sumee nu sunt deloc neglijabile, cârtă vreme sporul de antenă este de 15% din salariu.

Informația privind această hoție a fost dezvăluită din neatenție chiar de angajații ADP, atunci când Primăria Sectorului 1 a decis să transforme sediul Administrației Domeniului Public în școală, iar angajații A.D.P. s-au împotrivit, argumentând, printre altele, că nivelul radiațiilor din zonă ar fi unul ridicat și implicit, sănătatea copiilor ar fi fost pusă în pericol.

Hoția, pentru că despre asta pare a fi vorba, a fost pusă la cale în complicitate cu o companie care a măsurat nivelul de radiații din zonă și ar fi descoperit că acesta depășește nivelul de referință. Numai că, la începutul lui martie a.c., pentru a verifica afirmațiile angajaților ADP, Autoritatea pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, A.N.C.O.M., a măsurat în premieră nivelul radiațiilor de la A.D.P. Sector 1.

Nivelul radiațiilor era de peste 1300 de ori mai mic decât normal!

Așa s-a descoperit că, în realitate, nivelul de radiații este de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referință.

Dacă în 2016 nivelul de radiații ar fi depășit nivelul de referință, asta ar fi putut fi posibil doar dacă în apropiere ar fi fost mai multe antene cu o putere totala mult mai mare.

Conform ANCOM, însă, atât numărul de antene, cât și puterea lor de emisie erau mult mai mici decât astăzi.

“La adresa Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în acest moment sunt instalate 22 de stații de bază (…) Numărul de stații existente la nivelul anului 2016 în locația menționată era mai mic decât cel din prezent, generând un nivel de intensitate a câmpului electromagnetic mai scăzut decât cel actual.” – a transmis ANCOM pentru europa.fm.

Măsurătorile din 2016, care au dus la încasarea ilegală de către angajații ADP a unor sume considerabile în ultimii patru ani, au fost făcute cu un aparat taiwanez neprofesional achiziționat de pe internet, la un preț de șase ori mai mic decât unul standard.

Conform aceleiași surse, compania privată care a efectuat măsutrătorile în 2016 , a mai încheiat între 2013-2020 alte 236 de contracte cu instituții publice printre care Academia de Studii Economice, Administrația Penitenciarelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii sau Ministerul Fondurilor Europene.

”Dacă nivelul actual al radiațiilor nu pune în pericol sănătatea celor de la A.D.P. Sector 1, în 2016, era ca și inexistent. Dar în toți acești ani, sporul de antenă a fost cât se poate de real. Și ilegal. În 2016 aceste ”radiații” au fost măsurate de o firmă privată – scrie azi, pe pagina sa Facebook, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În concluzie, mai spune Clotilde Armand, ”Primăria Sectorului 1 va demara toate procedurile necesare în vederea recuperării prejudiciului. Am început să măsurăm nivelul frecvențelor din mai multe direcții ale Primăria Sectorului 1 și vom tăia toate aceste sporuri ilegale”

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate