sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAdministrație publicăIGPR: Peste 1000 de contrabandiști de țigări au fost ridicați de poliție,...

IGPR: Peste 1000 de contrabandiști de țigări au fost ridicați de poliție, în acest an

Peste 1000 de persoane au fost direct implicate anul acesta, în traficul cu țigări de contrabandă în România, și au fost înregistrate 712 dosare penale în care sunt consemnate infracțiunile comise, informează Poliția Română.

”În primele cinci luni ale anului, poliţiştii au constatat 882 de infracţiuni în domeniul traficului, prelucrării și comerțului ilegal de tutun, dintre care 775 prevăzute de Codul vamal, 100 stipulate de Codul fiscal şi şapte infracţiuni de evaziune fiscală. Au fost înregistrate 712 de dosare penale în care sunt cercetate 1.099 de persoane” – se afirmă într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei, în urma acestor acțiuni ale poliției au fost confiscate în acest an peste 65 de tone de tutun şi aproape 40 de milioane de ţigarete.

De asemenea, în cauzele privind infracțiunile constatate de polițiști în acest domeniu, au fost dispuse măsuri preventive împotriva a 91 de persoane. Astfel, 31 de persoane au fost arestate preventiv, 53 – plasate sub control judiciar, iar pentru şapte s-a luat măsura arestului la domiciliu.

Totodata, au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 171.500 de lei.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate